news_thumbnail

Radu Necula s-a impus in Cupa Suzuki la Transilvania Rally

July 30, 2020

"5 echipaje au luat startul în acest weekend în Cupa Suzuki la Transilvania Rally, etapa a doua din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2017. Desfăşurată pe o vreme schimbătoare, etapa de la Cluj a fost una extrem de spectaculoasă. Radu Necula şi Adrian Temeş, aflaţi la prima participare din acest sezon în competiţia monomarcă, au avut un început excelent şi au câştigat toate probele programate în prima zi a raliului.

Dănuţ Budai a terminat prima zi pe locul secund, urmat de Ionel Rus şi Andrei Gîrtofan, care a pierdut timp din cauza unei pene de caucicuc, în timp ce Bogdan Vrabie, primul lider din Cupa Suzuki, a fost nevoit să abandoneze după o ieşire în decor.

Chiar dacă Radu Necula a câştigat alte cinci probe speciale în ziua a doua a raliului şi s-a impus în Cupa Suzuki, victoria nu a fost una deloc uşoară. “Ne-am intrat foarte repede în ritm şi asta s-a văzut în timpii obţinuţi pe probe. Eram în lupta pentru prima poziţie atât în Cupa Suzuki, cât şi la clasa 9, când a cedat ambreiajul maşinii. Am avut noroc şi am ajuns în parcul de service după ce am mers doar cu treapta a patra pe probe. Am pierdut peste un minut şi am mai primit încă două minute şi 10 secunde de penalizare pentru că am ieşit târziu din parcul de service. Din fericire, avansul nostru de timp a fost mai mare şi am reuşit să obţinem prima victorie în Cupa Suzuki din 2017 şi să terminăm pe podium la clasa 9. Sunt bucuros că am găsit un set-up bun al maşinii şi aştept cu nerăbdare etapa de macadam de la Arad”, a spus Radu Necula.

Nici Dănuţ Budai şi Lucian Budai nu au avut o zi uşoară având probleme la servodirecţie. În final au reuşit să termine etapa de la Cluj pe poziţia secundă şi au preluat conducerea în Cupa Suzuki. “Sunt foarte bucuros că am ajuns la sosire cu maşina întreagă. Am avut o zi foarte dificilă în care am mers fără servodirecţie şi tocmai de aceea acest rezultat înseamnă foarte mult pentru noi. A fost un raliu cu condiţii meteo schimbătoare, dar care mi-a plăcut foarte mult mai ales că a fost o luptă extrem de disputată între noi. Aştept şi eu acum cu nerăbdare etapa pe macadam de la Arad”, a spus Dănuţ Budai.

Andrei Gîrtofan şi Doru Vrajă nu şi-au mai asumat niciun risc după ce în prima zi au pierdut minute bune din cauza unei pene de cauciuc. În final, Andrei Gîrtofan a terminat pe ultima poziţiei a podiumului şi se află la doar un punct de liderul Cupei Suzuki, în clasamentul general, după etapa de la Cluj. “Pana din prima zi ne-a compromis raliul. Era imposibil să mai recuperez timpul pierdut aşa că nu mi-am mai asumat niciun risc în ziua a doua. Sunt destul de mulţumit cu rezultatul final, dar voi continua lupta la Arad, un raliu care mie îmi place foarte mult. Voi încerca să-mi iau revanşa în faţa adversarului şi prietenului meu Dănuţ Budai care a avut un ritm excelent aici. Îl felicit şi pe Radu Necula pentru această victorie, dar şi pe Bogdan Vrabie, un pilot foarte rapid, care a revenit în super rally. A fost o cursă interesantă şi lupta pentru puncte în Cupa Suzuki este una foarte strânsă”, a spus Andrei Gîrtofan.

Ionel Rus şi Dorin Costea, aflaţi la prima participare în Cupa Suzuki, au terminat pe locul patru, iar Bogdan Vrabie şi Rareş Badea, reveniţi în cursă conform regulamentului super rally, au terminat pe locul 5 şi au retrogradat pe poziţia a treia în clasamentul general al Cupei. “În etapa de la Cluj lucrurile au mers complet altfel decât ni le-am dorit. Am ieşit în decor pe prima specială, iar a doua zi am luat startul în super rally cu o penalizare foarte mare. Am încercat să adun cât mai multe puncte şi să-mi reintru în ritm după incidentul din prima zi”, a spus şi Bogdan Vrabie.

După etapa a doua a sezonului, Dănuţ Budai a trecut pe prima poziţie în clasamentul general cu un total de 55 de puncte, fiind urmat de Andrei Gîrtofan cu 54 de puncte, Bogdan Vrabie cu 52 de puncte, Radu Necula cu 40 de puncte şi Ionel Rus cu 23 de puncte.

Următoarea confruntare pentru piloţii din Cupa Suzuki va fi la Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, programat în perioada 2 – 3 iunie 2017."