news_thumbnail

Se da startul unui nou sezon in Cupa Suzuki

July 30, 2020

2013 a fost anul in care s-a dat startul pentru prima data in cea de-a doua competitie monomarca din Campionatul National de Raliuri, Cupa Suzuki, care a reusit sa atraga de la un sezon la altul tot mai multi sportivi. De atunci si pana astazi, modelele Swift Sport au luat startul in aproape 50 de raliuri, reusind in toate aceste curse sa confirme fiabilitatea si calitatile tehnice ireprosabile ale acestei marci. Echipate de la inceput cu anvelope Hankook, echipajele au dominat in 2018 clasa 9, podiumul finalului de an fiind compus integral din echipaje care au evoluat la bordul Suzuki-ului.

2019 se anunta un sezon cel putin la fel de interesant, in care sunt programate nu mai putin de 8 etape in calendarul CNR, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Calendar CNR 2019:

Raliul Argesului 2-4 Mai

Raliul Aradului 24-25 Mai

Raliul Moldovei 21-22 Iunie

Raliul Harghitei 12-13 Iulie

Raliul Sibiului 26-27 Iulie

Raliul Iasului 6-7 Septembrie

Transilvania Rally 28-29 Septembrie

Raliul Brasovului 18-19 Octombrie

Prima etapa din 2019 inseamna si o revenire in calendar: dupa 9 ani de pauza, Raliul Argesului va face parte din nou din intrecerea autohtona. Competi?ia se va desfa?ura in aceasta saptamana, in perioada 2-4 mai, iar echipajele vor avea ocazia, din nou, sa i?i arate maiestria la poalele Transfagara?anului. Proba spectacol a raliului va avea loc in data de 3 mai pe un circuit stradal din Pitesti, acolo unde fanii vor putea urmari simultan prezenta a trei echipaje pe traseul ce va avea o lungime de peste 7 kilometri. Nu vor lipsi de la aceasta etapa nici echipajele Cupei Suzuki, in numar de 5 la startul acestei competitii.

Vor lua startul:

  • Bogdan Vrabie si Levente Csegzy
  • Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca
  • Danut Budai si Lucian Budai
  • David Tarta si Georgiana Gologan
  • Andrei Georgescu si Dumitru Gheorghe

Pentru Bogdan Vrabie, podiumul din 2018 din cadrul cupei si al clasei 9 dovedeste ca pilotul este rapid si stabileste ritmul pe care-l va avea in noul sezon, cand va concura alaturi de un nou co-pilot, Levente Csegzy: ”Asteptam cu nerabdare startul primei etape, mai ales ca este  una noua pentru noi. Speram sa ne intram cat mai repede in ritm si sa ne atingem obiectivele. Bafta tuturor colegilor!”

Bogdan Talasman a luat startul la doua raliuri cu modelul Swift Sport si porneste in noul sezon cu obiective bine stabilite: ”Obiectul este acelasi pe care il avem in fiecare an – clasarea pe podium la finalul anului. Revenim dupa o pauza cu o pofta mare de alergat, la bordul unei masini prietenoase, pe care sper sa ajungem cat mai repede sa o exploatam la maxim. Cu siguranta adversarii nostri sunt dornici de rezultate foare bune si vin cu experienta sezoanelor trecute la volanul Suzuki-ului, asa ca suntem bucurosi sa avem o competitie serioasa.”

Dupa un 2018 in care nu a fost prezent la toate raliurile, dar a demnonstrat ca se poate lupta pentru victoria in Cupa Suzuki, Danut Budai continua alaturi de tatal sau in 2019, avand in plan participarea la toate raliurile din calendar: ”La inceput de an competitional 2019, tinta este prima treapta a podiumului in cadrul Cupei Suzuki. Ne dorim sa avem o lupta frumoasa, sa reusim sa aratam un ritm cat mai bun si sa ne bucuram de fiecare kilometru parcurs pe probele speciale.”

Participand anul trecut in Rally2, David Tarta face trecerea catre principalul campionat de raliuri din Romania, concurand in Cupa Suzuki alaturi de Georgiana Gologan: “Sezonul 2019 aduce mari schimbari pentru noi, schimbari care necesita timp de acomodare si care vor fi, in total, o importanta provocare. Intampinam aceasta provocare la un raliu foarte mult asteptat, atat de spectatori cat si de concurenti si suntem siguri ca o sa fie un succes de care ne vom bucura toti. Venim nerabdatori dupa o lunga pauza, pe noul Suzuki, masina care ne-a incantat deja dupa doar cativa km de teste si ne dorim sa ne acomodam cu ea si cu regimul nou de concurs, dupa CNRD2. Speram sa ajungem la final si sa fim si noi o mica parte din spectacolul garantat care va avea loc pe probele din Raliul Argesului.”

Andrei Georgescu debuteaza in Cupa Suzuki la Raliul Argesului, unde il va avea in dreapta pe Dumitru Gheorghe: “Prima etapa va fi de testare si acomodare pe asfalt. Incercam sa mergem la un nivel crescut, inca de la prima etapa obiectivul fiind locul 1 la debutanti.”