news_thumbnail

Suzuki lanseaza ALLGRIP la Salonul Auto de la Paris

July 30, 2020

"De la lansarea modelului LJ10, primul SUV compact cu tracţiune integrală, pe piaţa japoneză, în 1970, Suzuki Motor Corporation a depus toate eforturile pentru a-şi perfecţiona tehnologia 4x4. Suzuki a oferit vehicule 4x4 unei tipologii variate de clienţi, cu stiluri de viaţă diferite, vehicule capabile să ruleze în condiţii diverse şi să se adapteze diferitelor activităţi.

Odată cu completarea gamei sale de vehicule cu tracţiune integrală prin lansarea noului model Ignis, Suzuki a luat decizia, în urma unor studii aprofundate, de a grupa tehnologiile sale 4x4 sub titulatura ALLGRIP, pentru a le evidenţia valoarea în faţa unui public larg.

Suzuki oferă în acest moment posibilitatea oricărui client de a-şi alege versiunea ALLGRIP cea mai potrivită pentru stilul său de viaţă, dintre cele 3 categorii existente:

ALLGRIP AUTO oferă şoferului linişte şi confort în fiecare zi, dar şi în condiţii de carosabil acoperit de polei sau zăpada. În momentul în care este cuplat sistemul 4x4, cuplul este automat distribuit catre roţile din spate dacă detectează o pierdere a aderenţei roţilor faţă. Noul Ignis este echipat cu ALLGRIP AUTO.

ALLGRIP SELECT oferă plăcere la volan, linişte şi un consum eficient de carburant, permiţând şoferului să aleagă între 4 moduri de condus (auto, sport, snow şi lock). Sistemul de tracţiune integrală electronic permite selectarea modului de rulare printr-un buton pentru a experimenta astfel diferite moduri de a conduce, în funcţie de suprafaţa de rulare şi de condiţiile de drum. ALLGRIP SELECT este în prezent disponibil pe modelele Vitara şi SX4.

ALLGRIP PRO oferă capacităţi off-road pentru a răspunde spiritului aventurier al şoferilor, permiţând acestora să depăşească limitele şi să exploreze necunoscutul. Cu un sistem de tracţiune integrală cu angrenaj reductor, ALLGRIP PRO poate satisface exigenţele profesioniştilor, vehiculul răspunzând instant comenzilor şi manevrelor pe teren accidentat. Modelul Jimny este echipat cu ALLGRIP PRO.

Pentru a fi alături de fiecare client şi a răspunde exigenţelor fiecăruia legate de stilul său de viaţă, Suzuki va continua să dezvolte sistemele sale ALLGRIP, respectându-şi promisiunea de a oferi plăcere la volan şi călătorii confortabile."