news_thumbnail

Ultima confruntare pe macadam în Cupa Suzuki din 2016

July 30, 2020

"Szabo Csongor şi Radu Necula se află la egalitate în fruntea Cupei Suzuki cu 150 de puncte, iar Peter Kelemen şi Alex Ardelean au 141, respectiv 114 puncte.

Cotnari Rally Iaşi, etapa a şaptea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, este ultima confruntare pe macadam din acest sezon pentru piloţii din Cupa Suzuki. Cu două etape înaintea finalului de sezon, Szabo Csongor, Radu Necula, Peter Kelemen şi Alex Ardelean sunt piloţii care au rămas în lupta pentru titlul din 2016 în Cupa Suzuki.
În afara celor patru piloţi, la startul Rally Iaşi în competiţia monomarcă dedicată modelului Suzuki Swift Sport vor mai fi Andrei Stan şi Ioan Zarug.

Cu o lungime de aproape 120 kilometri şi 9 probe speciale, Rally Iaşi este ultima etapă pe macadam din acest sezon. Etapa a şaptea sezonului va începe de joi, 8 septembrie, cu super speciala de la Râpa Galbenă, vineri şi sâmbătă (9 – 10 septembrie), fiind programate celelalte 8 probe speciale.

După victoria de la Transilvania Rally, Szabo Csongor a ajuns la 150 de puncte şi se află la egalitate cu Radu Necula în fruntea clasamentului din Cupa Suzuki. Împreună cu Robert Maior, copilotul său, Szabo Csongor este pregătit să se lupte din nou pentru victorie şi pe macadamul de la Iaşi. “Abia aştept să luăm startul în această etapă. Îmi plac foarte mult probele de aici şi obiectivul nostru este să ne menţinem pe prima poziţie în clasamentul Cupei”, a spus Szabo Csongor.

După ce în etapa anterioară Radu Necula a avut probleme cu frânele şi a terminat doar pe poziţia a treia, pilotul Bella Casa, împreună cu Adrian Temeş copilotul său, va încerca să obţină un rezultat mult mai bun pe suprafaţa sa preferată. “După o pauză lungă revenim pe macadam şi aştept cu nerăbadare să luăm startul. Suntem pregătiţi pentru această etapă şi obiectivul nostru este să nu facem nicio greşeală. Nu vreau să mă gândesc acum la un rezultat anume, dar dacă reuşim să ne păstrăm poziţia în Cupa Suzuki la finalul raliului este cu atât mai bine”, a spus Radu Necula.

Peter Kelemen va lua startul la Rally Iaşi din nou cu Gyula Molnar, după clasarea pe locul secund împreună cu Marcus Andreoiu în etapa de la Cluj. Aflat la doar 9 puncte în spatele primilor doi clasaţi, Peter Kelemen este pregătit să atace încă de pe prima probă specială. “Sper să câştigăm cel puţin tot atâtea probe speciale ca şi în etapa de la Cluj. Cu siguranţă va fi o luptă foarte strânsă în Cupa Suzuki şi abia aştept să luăm startul în etapa de la Iaşi”, a spus Peter Kelemen.

Chiar dacă nu a participat la toate etapele, Alex Ardelean are şi el şanse la câştigarea titlului. Revenit în Campionatul Naţional împreună cu Horaţiu Baltador pentru a-şi ajuta echipa, Alex Ardelean vrea şi el să plece de la Iaşi cu maximum de puncte. “Ne place foarte mult etapa de la Iaşi şi sper să câştigăm în Cupa Suzuki şi la clasa 9. Vom aborda cursa cu maximum de concentrare şi vom ataca încă de pe prima probă. Este foarte important să adunăm cât mai multe puncte pentru echipă deorece ne dorim mult să devenim campioni cu Sibiu Racing Team”, a spus Alex Ardelean.

În etapa de la Iaşi vor mai lua startul Andrei Stan şi Ioan Zarug care nu au avut un sezon complet în 2016. “Cu şase piloţi înscrişi în Cupa Suzuki la Rally Iaşi mă aştept să vedem din nou o luptă foarte strânsă pentru victorie. Fiecare punct este decisiv în lupta pentru titlu şi avem patru piloţi care vor face tot posibilul să plece de aici cu maximum de puncte, aşa că spectacolul este garantat atât în Cupa Suzuki, cât şi la clasa 9”, a spus şi Aurel Chirteş, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki."