news_thumbnail

4 echipaje incep lupta pentru titlu in Cupa Suzuki 2017

July 30, 2020

"O dată cu Tess Rally, prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2017, începe şi o nouă ediţie a Cupei Suzuki, competiţie în care se concurează cu modelul Swift Sport 1,6 litri. La fel ca în 2016, participanţii se luptă pentru premii totale de 2.000 Euro la fiecare etapă, care se distribuie în funcţie de poziţia din clasament.

Principala noutate pentru 2017 este o nouă electronică, dezvoltată de Bucur Tuning, noul partener tehnic al Cupei Suzuki, ceea ce înseamnă un plus de putere şi cuplu - 143 CP, 183 Nm - pentru modelul care corespunde şi regulamentului pentru clasa 9.

“De anul acesta singurul model care mai poate participa în Cupa Suzuki este Swift Sport 1,6 litri, tip MY2012, cu un motor care dezvoltă la bază 136 CP. Avem o grafică nouă pentru maşinile înscrise în competiţie, oferim un set de combinezoane Sparco în taxa de înscriere şi sunt sigur că va fi din nou o luptă foarte strânsă care va contribui la creşterea spectacolului pe probele speciale la etapele din Campionatul Naţional de Raliuri”, a spus Călin Bucur, reprezentantul partenerului tehnic al competiţiei.

La etapa de la Braşov vor lua startul patru echipaje, trei dintre ele fiind înscrise în premieră în competiţia monomarcă. Radu Necula, vicecampion anul trecut în Cupa Suzuki, va lua startul alături de Adrian Temeş şi este pilotul cu cea mai mare experienţă la volanul modelului Swift Sport. “Anul trecut am fost implicaţi în lupta pentru titlu până în ultima etapă. Am învăţat foarte multe şi sper ca experienţa acumulată să ne ajute să avem un sezon şi mai bun în 2017. Vremea este factorul principal de care trebuie să ţinem cont la Braşov şi sigur va influenţa rezultatul final. Mi-ar plăcea mult să începem sezonul cu o clasare pe podium”, a spus Radu Necula.

Bogdan Vrabie revine în raliuri după o pauză destul de lungă, în aceeaşi formulă în care a debutat, cu Rares Badea în postura de copilot. Echipajul a mai concurat de două ori la Braşov, în 2012 şi 2013, dar de fiecare dată a avut probleme, cel mai bun rezultat fiind locul 4 la clasa la care au luat startul. “Mi-am dorit de mult să trec la o maşină ceva mai puternică, iar Cupa Suzuki mi s-a părut o variantă bună, după ce am adunat experienţă într-o altă cupă monomarcă. Deşi prefer macadamul, la Braşov am avut parte de una dintre cele mai frumoase probe de până acum, Babarunca pe zăpadă. Sunt foarte curios cum va fi vremea anul acesta şi obiectivul principal este să parcurgem cât mai mulţi kilometri cu noua maşină de curse, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim şi să fim cât mai sus în clasament”, a spus Bogdan Vrabie.

După un sezon petrecut în Cupa Dacia, Andrei Gîrtofan, 20 de ani, a trecut şi el pe un model Swift Sport şi va lua startul în Cupa Suzuki. La fel ca anul trecut, Andrei Gîrtofan va face echipaj cu Doru Vrajă. “Am decis să luăm startul în Cupa Suzuki pentru că se merge cu un model fiabil şi chiar dacă suntem un număr mai restrâns de echipaje sunt sigur că lupta va fi foarte strânsă. Obiectivul principal este să ne acomodăm cu maşina, dar dacă ne antrenăm şi rămânem concentraţi până la final, rezultatele vor fi pe măsură. Abia aştept să înceapă noul sezon mai ales că este cursa de casă şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem până aici”, a spus Andrei Gîrtofan.

Dacă anul trecut nu a avut un sezon complet în Campionatul Naţional, Dănuţ Budai speră să participe împreună cu Lucian Budai, tatăl său, la toate etapele din Cupa Suzuki. “Am intrat într-un proiect nou, mult mai complex decât tot ce am făcut până acum. Este un pas important pentru cariera mea şi voi încerca să profit la maximum de această experienţă. Aştept cu nerăbdare prima etapă şi sper să obţinem un rezultat cât mai bun”, a spus şi Dănuţ Budai.

Tess Rally, raliul care deschide un nou sezon competiţional în România, este prima etapă şi în Cupa Suzuki. Etapa de la Braşov se va desfăşura în perioada 30 martie – 1 aprilie, iar piloţii vor avea de parcurs un număr de 7 probe speciale cu o lungime de 100,27 kilometri."