news_thumbnail

4 echipaje inscrise la Raliul Aradului în Cupa Suzuki

July 30, 2020

"Primii trei clasaţi în ierarhia Cupei Suzuki, Szabo Csongor (70 de puncte), Peter Kelemen şi Radu Necula (ambii cu 53 de puncte) vor lua startul în Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. La prima etapă pe macadam din acest sezon se va lupta pentru punctele şi premiile puse în joc la Cupa Suzuki şi Călin Bucur.

După victoriile de la Braşov şi Sibiu pe asfalt, echipajul Szabo Csongor / Robert Maior este pregătit să se lupte din nou pentru prima poziţie cadrul Cupei Suzuki, dar şi la clasa 9, şi la Raliul Aradului. “Mergem la Arad cu acelaşi obiectiv, să ne impunem pe probele speciale şi să obţinem, din nou, maximum de puncte. După cele două victorii din acest sezon, suntem foarte optimişti că vom putea să menţinem un ritm ridicat, să avem timpi buni pe probele speciale şi, în final, să câştigăm o nouă etapă”, a spus Szabo Csongor.

Raliul Aradului este prima etapă pe macadam cu modelul Suzuki Swift Sport pentru echipajul Peter Kelemen şi Molnar Gyula. Totuşi, după evoluţia bună din primele două etape, Peter Kelemen este optimist. “Sper să avem un ritm suficient de bun pentru ca la finalul raliului să fim pe podium atât în Cupa Suzuki, cât şi la clasa 9. Va fi cu siguranţă o luptă interesantă şi abia aştept să luăm startul în acest raliu”, a spus Peter Kelemen.

Cu acelaşi obiectiv ia startul în etapa de la Arad şi echipajul Radu Necula / Adrian Temeş. Aflat la egalitate de puncte în clasamentul Cupei cu Peter Kelemen, Radu Necula este nerăbdător să concureze pe macadam. “A fost un început de sezon foarte disputat atât în Cupa Suzuki, cât şi la clasa 9. Sunt cuiors să văd care este raportul de forţe pe macadam şi abia aştept să luăm startul în acest raliu”, a spus Radu Necula, pilotul echipajului Bella Casa.

În lupta pentru punctele şi premiile puse în joc în cadrul Cupei Suzuki va intra în această etapă şi Călin Bucur. Pilotul echipei Sibiu Racing Team nu a mai concurat pe acest model din 2013, dar speră să adune cât mai multe puncte posibil. “Aşteptam cu nerăbdare acest moment. Ultima oară am mers cu modelul Suzuki Swift Sport în 2013 şi sunt foarte curios cum se simte maşina cu modificările făcute de atunci. Voi savura fiecare kilometru parcurs şi sper să obţin un rezultat cât mai bun”, a spus şi Călin Bucur.

Raliul Aradului este programat în perioada 13 – 14 mai pe specialele de macadam din judeţul Arad. Vineri, în prima zi a raliului, startul se va da la ora 14:00, iar primele cinci speciale au o lungime totală de aproape 50 km. Restul de şase probe speciale (87,4 km) sunt programate sâmbătă începând cu ora 08:30."