news_thumbnail

8 masini Suzuki Swift Sport la startul Danube Delta Rally 2016

July 30, 2020

"11 probe speciale pe macadam cu o lungime de aproape 140 km. Acesta este pe scurt Danube Delta Rally, etapa a patra din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, o etapă la care s-au înscris un număr record de 8 echipaje cu modele Suzuki Swift Sport.

“Sunt încântat că avem un număr atât de mare de modele Suzuki Swift Sport la startul acestei etape. Atunci când am pornit acest proiect am vrut să oferim piloţilor un model fiabil, competitiv şi care să poate fi exploatat cu costuri acceptabile în competiţii. Suzuki Swift Sport şi-a demonstrat calităţile pe cele mai dificile şi spectaculoase probe speciale din România şi mă bucur că un număr din ce în ce mai mare de piloţi aleg să concureze cu acest model”, a spus Alin Radu, director general Suzuki România.

Lupta pe macadamul de la Tulcea se anunţă una extrem de spectaculoasă. După victoria de la Arad, Radu Necula ocupă prima poziţie în Cupa Suzuki cu un total de 81 de puncte, având un singur punct avans faţă de de Szabo Csongor, şi este pregătit să-şi mărească avantajul aici. “Mă bucur că sunt atât de multe maşini îscrise şi sper să fie o luptă cât mai strânsă până pe ultima probă specială”, a spus liderul din Cupa Suzuki.
După ieşirea în decor de la Arad, Szabo Csongor este decis să recupereze punctele pierdute. “Am revizuit maşina complet până la ultimul şurub. Avem nevoie de un rezultat bun şi suntem hotărâţi să luptăm pentru asta”, a spus şi Szabo Csongor.

În clasamentul Cupei Suzuki, Peter Kelemen ocupă poziţia a treia cu 63 de puncte, urmat de Alex Ardelean (44 p), Călin Bucur (25 p) şi Cristi Rus (20 p).

Szabo Csongor/Robert Maior, Laurenţiu Gabriel Ene/Ciprian Solomon, Alex Ardelean/Horaţiu Baltador, Ioan Zarug/Eugen Talpalariu, Peter Kelemen/Molnar Gyula, Radu Necula/Adrian Temeş, Andrei Stan/Ioana Stan şi Andrei Muşeţeanu/Claudiu Panait sunt cele 8 echipaje cu modele Suzuki Swift Sport care vor lua startul la Danube Delta Rally.

Etapa de la Tulcea va începe de joi seara (9 iunie, ora 20:45) cu startul festiv din Piaţa Civică, iar vineri şi sâmbătă sunt programate cele 11 probe speciale. În prima zi startul este programat la ora 14:00, iar în program sunt programate câte două treceri pe specialele Teliţa şi Cocoşu, iar sâmbătă startul se va da la ora 08:30, în program fiind două treceri pe probele Slava Rusă, Babadag şi Eolien, plus super speciala din Tulcea de la ora 17:00.

“Proiectul Cupa Suzuki a pornit chiar în anul revenirii etapei de la Tulcea în calendarul naţional aşa că este un moment frumos să sărbătorim cei patru ani cu 8 echipaje la start. Sunt sigur că vom vedea o luptă interesantă pe probele speciale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi susţinut acest proiect până acum”, a spus şi Aurel Chirteş, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki."