news_thumbnail

Alex Ardelean castiga Danube Delta Rally

July 30, 2020

"În prima zi din Danube Delta Rally, etapa a patra din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, au fost programate 4 probe speciale, iar lupta pentru prima poziţie în Cupa Suzuki s-a dat între Peter Kelemen, Alex Ardelean şi Szabo Csongor, care au terminat mereu în top trei în această zi.
Peter Kelemen a câştigat două probe speciale, Alex Ardelean două, iar la finalul zilei de vineri diferenţa între cei doi era de 8,5 secunde în favoarea lui Peter Kelemen, cu Szabo Csongor pe poziţia a treia după ce a avut probleme la suspensie.

Radu Necula, lider în clasamentul Cupei Suzuki înaintea acestei etape, a avut o uşoară ieşire în decor pe speciala a doua şi chiar dacă a a revenit sâmbătă în super rally a fost nevoit să se mulţumească doar cu ultima poziţie în clasament. “Din păcate noi am ieşit din luptă încă de pe speciala a doua. Am abordat prea entuziast un viraj chiar înainte de finalul probei şi totul s-a terminat acolo. Din fericire, echipa tehnică a făcut miracole şi am putut lua startul a doua zi. Am avut un ritm excelent, am câştigat patru probe speciale şi am redus pe cât posibil pierderea de puncte în clasamentul Cupei”, a spus Radu Necula, care ocupă acum poziţia a doua cu un total de 97 de puncte.

Peter Kelemen şi-a păstrat poziţia de lider la general şi după primele două probe de sâmbătă, dar a pierdut apoi tot avansul său pe speciala Eoliene. Alex Ardelean a preluat conducerea şi nu a mai cedat-o până la final. “Am participat la această etapă pentru că îmi place foarte mult. Am pilotat pentru întreaga echipă şi am obţinut victoria în Cupa Suzuki, locul secund la clasa 9 şi în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice. Ne vom revedea la Raliul Iaşului, unde cu siguranţă vom avea parte de o organizare pe măsura celei de la Tulcea şi aş vrea să-l felicităm pe Mihai Tănase şi întreaga sa echipă organizatorică pentru tot ceea ce au făcut la acest raliu”, a spus Alex Ardelean.

Locul secund de la Danube Delta Rally înseamnă o clasare pe podium şi în clasamentul general al Cupei Suzuki pentru Peter Kelemen. “Mi-au plăcut foarte mult probele din prima zi unde am avut un ritm foarte bun. Din păcate, în ziua a doua nu am reuşit să parcurgem specialele în acelaşi ritm, dar dacă luăm în calcul că acesta a fost primul raliu cu modelul Suzuki Swift Sport pe macadam uscat sunt mulţumit de rezultat”, a spus Peter Kelemen, care ocupă poziţia a treia în clasamentul Cupei Suzuki cu un total de 91 puncte.

Szabo Csongor a terminat pe locul 3 etapa de la Tulcea şi a revenit pe prima poziţie în competiţia dedicată modelului Suzuki Swift Sport. “Pentru noi a fost un weekend dificil. În prima zi am spart suspensia, iar în a doua zi din dorinţa prea mare de a recupera am făcut câteva greşeli. În rest, suntem mulţumiţi cu ritmul pe unele probe şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm lupta pe specialele de la Bacău”, a spus noul lider al Cupei Suzuki.

Următoarea etapă din calendarul Cupei Suzuki este Raliul Moldovei – Moineşti, etapa a cincea în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, programată în weekendul 1 – 2 iulie 2016.

REZULTATE CUPA SUZUKI – DANUBE DELTA RALLY
1 Alexandru Ardelean / Horatiu Baltador
2 Peter Kelemen / Gyula Molnar
3 Csongor Szabo / Robert Maior
4 Museteanu Andrei / Panait Claudiu
5 Stan Andrei / Stan Ioana
6 Gabriel Ene / Ciprian Solomon
7 Radu Necula / Adrian Temes

CLASAMENT CUPA SUZUKI 2016
1 Szabo Csongor 105 p
2. Radu Necula 97 p
3. Peter Kelemen 91 p
4. Alex Ardelean 79 p
5. Calin Bucur 25 p
6. Andrei Museteanu 22 p
7. Cristi Rus, Andrei Stan 20 p
9. Gabriel Ene 18 p
10. Ioan Zarug 10 p"