news_thumbnail

Danut Budai a castigat etapa a treia din Cupa Suzuki

July 30, 2020

"4 echipaje înscrise în Cupa Suzuki s-au luptat pentru puncte şi premiile puse în joc la Raliul Aradului, etapa a treia din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Etapa de la Arad a fost prima pe macadam din calendarul competiţional, iar lupta pentru victorie s-a dat între Radu Necula şi Dănuţ Budai.

Radu Necula şi Adrian Temeş, copilotul său, au început raliul cu o victorie pe prima probă specială şi au reuşit să încheie prima zi în postura de lideri în competiţia monomarcă. Dănuţ Budai şi Lucian Budai au reuşit să câştige speciala a doua a raliului şi dupa cele patru speciale programate în prima zi a competiţiei se aflau pe locul secund, la o diferenţă de 9,6 secunde faţă de lider.

Bogdan Vrabie şi Rareş Badea au avut o evoluţie constantă şi după victoria de pe super specială au încheiat ziua pe poziţia a treia, fiind urmaţi de echipajul compus din Andrei Gîrtofan şi Doru Vrajă.

Dănuţ Budai a început ziua a doua în forţă şi a preluat conducerea în clasamentul Cupei Suzuki, dar şi la clasa 9, după prima specială a zilei şi nu a mai cedat-o până la final. La cele 28 de puncte, liderul din competiţia monomarcă şi-a mai adăugat 5 puncte şi pentru victoria din Power Stage. Astfel cu 33 de puncte obţinute la Arad, Dănuţ Budai a ajuns la un total de 88 de puncte, consolidându-şi poziţia de lider în Cupa Suzuki.

Radu Necula a pierdut poziţia de lider pe prima probă din ziua a doua şi a terminat apoi de fiecare dată în spatele lui Dănuţ Budai. Cu cele 29 de puncte, dintre care patru pentru poziţia din Power Stage, Radu Necula a ajuns la un total de 69 de puncte, reducând încâ puţin din handicapul neparticipării în prima etapă a sezonului.

Bogdan Vrabie a terminat etapa pe locul trei şi cu cele 77 de puncte adunate în etapele de la Braşov, Cluj şi Arad se află pe locul secund în ierarhia Cupei Suzuki. După locul patru de la Arad, şi cu 22 de puncte adunate, Andrei Gîrtofan ocupă poziţia a treia în clasament cu un total de 76 de puncte.

Următoarea provocare pentru piloţii înscrişi în Cupa Suzuki va fi la Raliul Moldovei, etapa a patra a sezonului fiind programată în perioada 16 – 17 iunie."