news_thumbnail

Echipajele din top 4 in Cupa Suzuki se vor lupta pentru puncte în Raliul Moldovei Moinesti

July 30, 2020

"Szabo Csongor, Radu Necula, Peter Kelemen şi Alex Ardelean, primii patru piloţi din clasamentul general al Cupei Suzuki, vor lua startul în acest weekend în Raliul Moldovei Moineşti, etapa a cincea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, etapă care contează şi în Cupa Suzuki, competiţie dedicată modelului Swift Sport.

După primele patru etape ale sezonului, lupta pentru titlu în Cupa Suzuki este extrem de disputată, diferenţa între lider şi pilotul de pe poziţia a treia fiind de doar 14 puncte.

După clasarea pe podium de la Tulcea, Szabo Csongor a devenit lider în clasament cu 105 puncte, fiind urmat de Radu Necula (97 puncte) şi Peter Kelemen (91 puncte).

Alex Ardelean, revenit în competiţie pentru a-şi ajuta echipa Sibiu Racing Team, are 79 de puncte şi ocupă poziţia a patra. “Acum două luni am luat decizia de a nu mai participa la toate etapele din acest sezon. Parcursul foarte bun al Sibiu Racing Team în campionat ne-a convins să revenim pentru că echipa are nevoie acum şi de punctele noastre din Cupa Suzuki în lupta din clasamentul general. Sper să continuăm parcursul din acest sezon cu o nouă victorie, aşa cum s-a întâmplat în etapa de la Tulcea”, a spus Alex Ardelean, care va concura împreună cu Horaţiu Baltador, copilotul său.

Cu două victorii obţinute în prima parte a sezonului, Szabo Csongor şi Robert Maior, copilotul său, şi-au propus să-şi mărească avansul în clasamentul general pe macadamul din Raliul Moldovei Moineşti. “Concurenţa în Cupa Suzuki este mare şi avem nevoie de un rezultat bun pentru a ne menţine poziţia de lideri. Sper să nu mai avem probleme ca în etapa anterioară şi să terminăm acest raliu pe prima poziţie”, a spus Szabo Csongor.

O ieşire uşoară în decor la Danube Delta Rally, l-a costat pe Radu Necula poziţia de lider în clasamentul Cupei Suzuki. Pilotul Bella Casa şi Adrian Temeş, copilotul său, sunt însă pregătiţi să se lupte din nou pentru victorie. “Am câştigat o etapă în acest sezon şi mi-ar plăcea să fim cei mai rapizi pe macadamul din Raliul Moldovei Moineşti. Chiar dacă am avut probleme în etapa precedentă, ne-am demonstrat potenţialul câştigând patru probe speciale şi sper că vom putea recupera din diferenţa faţă de prima poziţie în clasamentul general”, a spus Radu Necula.

Cu excepţia etapei de la Arad, Peter Kelemen şi Gyula Molnar au terminat de fiecare dată pe podium şi cei doi vor să continue în acelaşi fel şi în etapa a cincea a sezonului. “Îm plac foarte mult specialele de aici şi abia aştept să luăm startul. Este păcat că nu mai suntem la fel de mulţi piloţi în Cupa Suzuki ca în etapa de la Tulcea, dar cu siguranţă lupta va fi la fel de disputată”, a spus şi Peter Kelemen.

Raliul Moldovei Moineşti va începe joi, 30 iunie, cu startul festiv din Bacău, programat la ora 20:00. Vineri şi sâmbătă ( 1 – 2 iulie) sunt programate 15 probe speciale cu o lungime de 127,36 km.

CLASAMENT CUPA SUZUKI 2016
1 Szabo Csongor 105 p
2. Radu Necula 97 p
3. Peter Kelemen 91 p
4. Alex Ardelean 79 p
5. Calin Bucur 25 p
6. Andrei Museteanu 22 p
7. Cristi Rus, Andrei Stan 20 p
9. Gabriel Ene 18 p
10. Ioan Zarug 10 p"