news_thumbnail

Magyar Suzuki a depasit pragul de 3,5 milioane de automobile produse

July 30, 2020

În aproape 30 de ani de existență, fabrica din Esztergom, subsidiara producătorului japonez a produs peste 3,5 milioane de automobile care au fost livrate în peste 123 de țări. În anul 1991, Magyar Suzuki, subsidiara companiei internaționale a relansat industria producătoare de mașini după aproape 50 de ani, ajungând în anul 2020 să reprezinte a zecea companie din Ungaria cu peste 3,5 milioane de automobile produse. Modelul aniversar este o variantă Hybrid a best seller-ului Vitara. Fabrica din Esztergom produce în prezent exclusiv modele Vitara și SX4 S-CROSS echipate cu cea mai nouă tehnologie Hybrid, 48V ISG ce sunt destinate pieței din Uniunea Europeană.

3,5 milioane de automobile Suzuki

Modelul cu numărul 3,5 milioane care a ieșit recent de pe linia de producție din Esztergom (a treia fabrică în ordinea mărimii după Japonia și India) a fost un Suzuki Vitara Hybrid de culoare albă. Cele mai multe modele produse aici au fost Vitara, urmate de SX4 S-CROSS, pe locul 3 fiind prima generație Suzuki Swift. Din cele peste 3,5 milioane de automobile produse, multe au ajuns pe străzile din Republica Dominicană, Guatemala sau Vanuatu, aflate în zona de SE a Oceanului Pacific. În plus, față de vânzările locale, Magyar Suzuki a vândut anul trecut în peste 123 de țări. Dintr-un total de aproape 180,000 produse, 88% au fost pentru export.

„O astfel de realizare este întotdeauna pentru noi un prilej de a sărbători și toți angajații noștri sunt parte a succesului nostru. În plus, avem printre noi colegi care s-au implicat de-a lungul timpului în producția a tuturor celor 3,5 milioane de Suzuki, fie lucrând pe linia de producție sau în birourile noastre.” declară Yoshinobu Abe, managing director al Magyar Suzuki Corporation

În continuă dezvoltare.

Compania a produs 1000 de automobile în 1992, iar în anul 2020 produce în două schimburi aproximativ 700 de mașini zilnic.

În tot acest timp, pe poarta fabricii au ieșit modele populare cum ar fi: trei generații de Swift (1992, 2005, 2010), Wagon R+, primul minivan produs în Ungaria (2000), SX4 S-CROSS (2013), sau cel mai popular model de până acum: Vitara (2015).

Primele generații de Swift erau asamblate manual cu aportul minim a 4-6 roboți din zona de sudură. Astăzi, toate sudurile sunt făcute exclusiv de către roboți. Tehnologia a evoluat cu fiecare model lansat. Primele modele erau asamblate în 3 zile, iar astăzi sunt fabricate în doar o zi.

Iar faptul că modelul cu numărul 3,5 milioane a fost Hybrid este dovada că Magyar Suzuki Corporation evoluează în permanență încă de la începuturi.

În spiritul producției sustenabile, noi modele si upgrade-uri pentru modelele existente sunt dezvoltate la Suzuki în linie cu trendurile pieței, nevoile și reglementările pentru a asigura o experiență de condus sigură pentru cât mai mulți oameni. Din luna decembrie, compania a produs exclusiv modele Vitara și SX4 S-Cross echipate cu noua tehnologie Hybrid 48V destinate piețelor din Uniunea Europeană.