news_thumbnail

Mini crossover-ul Suzuki IGNIS a obţinut premiul Good Design 2016 în Japonia

July 30, 2020

"Modelul Suzuki IGNIS este un nou tip de mini crossover lansat în februarie 2016 în Japonia, un model elegant şi funcţional, ce se adaptează nevoilor cotidiene, dar şi activităţilor outdoor.

Prezentat oficial în Europa cu ocazia Salonului Auto de la Paris, mini crossover-ul Suzuki IGNIS, a obţinut premiul Good Design 2016 în Japonia.

IGNIS beneficiază de un design exterior simplu, dar impresionant, şi de un interior ce denotă noutate şi calitate. Modelul este foarte popular în Japonia datorită caroseriei compacte şi facilităţii cu care se conduce, oferind o poziţie înaltă la volan, un sistem hibrid disponibil pe toate versiunile, performanţe rutiere impresionante şi echipamente avansate de siguranţă.

La finalul lunii august 2016, vânzările modelului IGNIS în Japonia se apropiau de 18.000 de unităţi.

IGNIS este un model compact, dar cu un design unic. Este de asemenea interesant cum se înscrie în tendinţele modelelor SUV adoptând în anumite părţi elemente de pe modelele anterioare Suzuki precum prima generaţie Vitara, Fronte Coupe şi Cervo. IGNIS sugerează că respectul pentru propriul trecut şi istoria brandului poate contribui la obţinerea unui nou design reuşit din toate punctele de vedere.

Premiul Good Design a fost creat în 1957 sub forma Sistemului de Selecţie a Produselor Good Design (sau G Mark System) de către Ministerul Industriei şi Comerţului Exterior din Japonia (actualul Minister al Economiei, Comerţului şi Industriei). Acesta reprezintă unicul sistem din Japonia ce evaluează complet şi face recomandări în domeniul designului."