news_thumbnail

Noul Suzuki SX4 este disponibil din luna septembrie in Romania

July 30, 2020

"Cu o apariţie care sigur îţi trezeşte setea pentru aventură, noul SX4 este disponibil din luna septembrie la toţi dealerii Suzuki din România. Noul SX4 poate fi comandat cu trei variante de motorizare, două pe benzină (1,0 l Boosterjet, 1,4 l Boosterjet) şi una diesel (1,6 DDIS), şi patru niveluri de echipare Cool, Passion, Spirit si Luxus.

DESIGN

Designul noului SX4 este cel al unui crossover ajuns la maturitate. Partea din faţă a fost modificată substanţial şi oferă un plus de masculinitate. Grila radiatorului şi designul farurilor se completează perfect şi scot în evidenţă noua linie de design a modelului. Una foarte puternică şi dinamică.

Impresia de putere este completată şi de linia dinamică a caroseriei, de designul oglinzilor retrovizoare, dar şi de noile jante care vin cu o aerodinamică optimizată ce oferă o rezistenţă mai redusă la rulare.

Partea din spate completează forma maşinii, blocurile optice fiind integrate perfect în liniile de design ale noului model.

Noul design oferă modelului SX4 o aerodinamică superioară, ceea ce înseamnă performanţe crescute şi economie de combustibil. Cu ajutorul simulărilor pe calculator şi al testelor în tunelul de vânt, inginerii de la Suzuki au conceput un model cu o aerodinamică excepţională pentru un crossover
La interior, liniile cursive, un volan nou şi materialele de calitate superioară îţi oferă o experienţă specială, senzaţia de dinamicitate şi putere învăluindu-te imediat ce ai urcat la volan.

MOTORIZĂRI

Noul SX4 este disponibil cu trei variante de motorizare, două pe benzină (1,0 l Boosterjet, 1,4 l Boosterjet) şi una diesel (1,6 DDIS).

Noul motor turbo de 1,0 l Boosterjet cu injecţie directă a fost dezvoltat special pentru a ocupa cât mai puţin spaţiu, dar oferă în acelaşi timp o putere şi un cuplu comparabile cu cele ale motoarelor mai mari. Rezultatul se traduce printr-un consum mai scăzut şi performanţe mai bune.

Motorul de 1,4 l turbo oferă o putere superioară cu un consum redus de combustibil. Are o accelerare rapidă şi suficient cuplu pentru o călătorie plăcută în orice condiţii.

Motorul 1,6 DDIS oferă o putere de condus dinamică pe orice tip de teren. Turbocrompresorul este dotat cu tehnologia VGT (Variable Geometry Turbo), ceea ce asigură o accelerare lină. În plus, noul sistem EGR reduce emisiile de noxe.
În standard, modelul SX4 dispune şi de sistemul Auto Stop & Start, care opreşte motorul maşini la semafor de exemplu, pentru o economie mai mare de combusitbil, reducerea zgomotului produs de motor şi pentru a limita emisiile de noxe.

SIGURANŢĂ

Pentru Suzuki siguranţa pasagerilor, dar şi a pietonilor este primordială. Astfel, aproape toate dotările legate de siguranţa pasivă sau activă sunt disponibile încă din standard.

În functie de echipare, noul SX4 vine cu 7 airbag-uri (airbag-uri frontale şofer + pasager, airbag-uri laterale faţă, airbag-uri cortină, airbag genunchi şofer), cu centuri pretensionate ELR cu prindere în 3 puncte, cu limitatoare de forţă şi reglabile pe înălţime (faţă), centuri cu prindere în trei puncte (spate), sistem ISOFIX de prindere a scaunului de copil pentru laterale spate, bare impact lateral în uşi, ABS + EBD, ESP, sistem autonom de asistenţă la frânare (Radar Brake Support), semnalizare vizuală pentru frânarea de urgenţă, sistem de asistenţă la pornirea din rampă (HILL HOLD CONTROL), sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, funcţie de asistare la frânare, shift lock (AT, TCSS), lumini de zi standard sau cu LED sau pedalier retractabil (în caz de accident).

ECHIPĂRI

Suzuki SX4 este disponibil în 4 variante de echipare: Cool, Passion, Spirit şi Luxus. Echiparea Cool este disponibilă numai cu motorul de 1,0 l Boosterjet şi 2WD.

Noul model poate fi comandat în 9 culori, dintre care 4 complet noi: Prime Canyon Brown, Pearl Sphere Blue, Pearl Energetic Red şi Metallic Mineral Grey.

În funcţie de nivelul de echipare, noul SX4 dispune de geamuri acţionate electric (faţă /spate), sistem keyless push start, aer condiţionat cu reglare manuală sau cu reglare automată dual zone, sistem audio cu 4 sau 6 incinte, boxă audio centrală, radio CD cu MP3 şi Bluetooth, sistem multimedia cu ecran de 7 inch + conectivitate smartphone + Bluetooh + USB + slot SD card + camera de mers înapoi + Navigaţie , indicator mod sistem tracţiune (4 moduri), cruise control, cruise control adaptiv, limitator de viteză, scaune încălzite (faţă) sau plafon panoramic cu dubla deschidere.

Display-ul poziţionat central afişează toate informaţiile utile pentru condus având o vizibilitate optimă din poziţia şoferului. Sistemul de infotainment, care permite şi conectarea la un smartphone funcţionează cu Apple CarPlay şi MirrorLink. Conectând un iPhone via USB, Apple CarPlay vă permite să accesaţi muzică, să efectuaţi convorbiri telefonice, să trimiteţi sau să primiţi mesaje, cu ajutorul unor comenzi vocale. La fel, sistemul MirrorLink vă permite să vă conectaţi cu un smartphone cu sistem de operare Android.

SPAŢIi DE DEPOZITARE

Modelul SX4 îţi oferă suficient spaţiu pentru a-ţi pune în aplicare orice plan. Chiar şi cu cinci persoane la bord, noul SX4 are un portbagaj de 430 litri. Rabatând bancheta spate (60:40) se poate obţine şi mai mult spaţiu pentru bagaje. De asemenea, compartimentarea inteligentă a portbagajului îţi oferă soluţii multiple pentru transportarea bagajelor tale.La interior, sunt disponibile şi o consolă în plafon, suporturi pentru pahare (faţă/spate),"