news_thumbnail

Suzuki Baleno 1.0l Boosterjet a obţinut primul premiu Europa la Sibiu Rally Challenge

July 30, 2020

"Sibiu Rally Challenge ediţia 2016 a fost una cu succes pentru echipajul Horaţiu-Şerban Voicu(pilot)-Ionuţ Enache(copilot). La debutul lor într-o astfel de competiţie, echipajul s-a clasat pe a doua poziţie a podiumului clasei Youngtimer a competiţiei de regularitate clasică.

Echipajul eblogauto.ro a concurat alături de noul Suzuki Baleno, 1.0l Boosterjet, pe o lungime de 430 km şi care i-a purtat pe participanţi prin cele mai frumoase zone din judeţul Sibiu, inclusiv pe Transfăgărăşan.

Prima zi de concurs a fost una destul de bună pentru echipajul 112. Clasamentul zilei îi plasa pe cei doi în top 3, prefaţând un rezultat nesperat. Sâmbătă lucrurile au decurs puţin diferit. După o greşeală care i-a costat destul de multe puncte de penalizare, cei doi au decis ca pe Transfăgărăşan să testeze limitele automobilului pus la dispoziţie de Suzuki România. Aşadar, la finalul zilei un rezultat în top 3 nu era unul la care echipajul 112 să se aştepte şi momentul în care au fost chemaţi pe podium a fost o surpriză plăcută.

“A fost un weekend grozav pentru noi. Joi când am ajuns la Sibiu nu ne gândeam la un asemenea rezultat la debutul nostru în competiţiile de regularitate. În ciuda faptului că am greşit sâmbătă destul de grav, am reuşit să ne distrăm pe Transfăgărăşan alături de Baleno, al treilea nostru coechipier. Se pare că Ionuţ este un copilot bun la regularitate şi îmi cer scuze că l-am făcut să pună foarte multe frâne imaginare la urcarea pe cel mai frumos drum din lume,” a declarant Horaţiu la finalul competiţiei.

Sibiu Rally Challenge s-a desfăşurat în perioada 18 – 20 august 2016 şi este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) şi Automobil Clubul Român (ACR).

Suzuki Baleno respectă noul limbaj de design al mărcii, “Liquid Flow”, care sugerează o masă energetică de lichid în mişcare. Exteriorul sportiv şi elegant este completat de un interior confortabil, care oferă suficient spaţiu pentru adulţi atât pe locurile din faţă, cât şi pe cele din spate, cu un portbagaj de 355 litri, o referinţă în acest segment."