news_thumbnail

Suzuki Ignis obtine 5 stele în testele Euro NCAP

July 30, 2020

Noul Suzuki, model care va fi disponibil în România din luna februarie a anului viitor, a primit 5 stele la testele Euro NCAP. Modelul testat a fost echipat cu echipamente de siguranţă avansateprintre care şi două camere stereo care monitorizează distanţa între vehicul şi obiectele dimprejur, precum şi forma acestora. Acestea furnizează informaţiile necesare pentru trei funcţii avansate de siguranţă: frânarea de urgenţă (Dual Camera Brake Support - DCBS), alertă la schimbarea involuntară a benzii de rulare şi menţinerea traiectoriei.

Suzuki Ignis este primul model din clasa mini care a fost testat atât în echiparea standard, cât şi cu echipările de siguranţă disponibile opţional. Versiunea standard a noului Ignis a oţinut calificativul de 3 stele. Noul Ignis beneficiază de conceptul Suzuki Total Effective Control Technology (TECT) ce oferă un grad sporit de siguranţă în cazul unei coliziuni. Printre componentele sale se numără şi structuri detaşabile care absorb energia impactului în momentul unei coliziuni, o structură a caroseriei care dispersează eficient energia impactului şi o structură rigidă a cabinei.Printre echipamentele de sigurantă se numără sistemul ESP (Electronic Stability Program), care asigură stabilitatea la rulare, care în situaţia unui impact frontal sau lateral, alături de airbagurile frontale, laterale şi cortină, contribuie la protecţia ocupanţilor vehiculului.

Camerele stereo montate pe vehicul ca echipament suplimentar de siguranţă funcţionează asemenea ochiului uman, detectând linia de demarcare a benzilor de rulare, precum şi prezenţa unor obstacole în faţa vehiculului. Detectând dimensiunea şi forma, camerele pot determina dacă obstacolul este un pieton sau un alt vehicul. De aici decurg trei caracteristici şi funcţii avansate de siguranţă: asistenţă la frânarea de urgenţă, în momentul detectării unui obstacol, avertizarea în momentul schimbării involuntare a benzii de rulare şi avertizarea în momentul părăsirii traiectoriei vehiculului, la viteze de 60km/h.