news_thumbnail

Suzuki susţine o misiune de explorare a Lunii

July 30, 2020

"Misiunea Google Lunar XPRIZE presupune debarcarea pe Lună a unui vehicul finanţat din fonduri private şi deplasarea sa pe o distanţă de 500 de metri, pentru a transmite imagini foto şi video de înaltă rezoluţie, iar Suzuki s-a angajat să ofere tot suportul tehnic necesar în dezvoltarea acestui vehicul şi construcţia sa de către Hakuto.

Principalele provocări în îndeplinirea acestei misiuni sunt diminuarea greutăţii vehiculului, crucială în reducerea costurilor de lansare, precum şi manevrabilitatea acestuia, pentru a evita posibilele alunecări pe suprafaţa Lunii, care este acoperită de un nisip foarte fin denumit regolit.

Suzuki va susţine echipa Hakuto în misiunea sa prin furnizarea tehnologiilor necesare pentru reducerea greutăţii vehiculelor şi controlul tracţiunii, dezvoltate în procesul de producţie al maşinilor de mici dimensiuni şi a celor cu tracţiune integrală.

«Suntem încântaţi să susţinem echipajul Hakuto şi misiunea acestuia de explorare a Lunii. Ne-a impresionat în primul rând dorinţa de a deplasa un vehicul pe Lună. Suntem convinşi că misiunea de explorare va fi un succes şi datorită tehnologiilor Suzuki ce vor fi încorporate pe acest vehicul », a declarat Toshihiro Suzuki, Preşedinte, CEO şi COO Suzuki,

« Suntem mai relaxaţi odată cu semnarea acestui parteneriat cu Suzuki, reducerea greutăţii şi tracţiunea integrală fiind esenţiale vehiculului nostru care va ajunge pe Lună. Vom încerca să aplicăm cât mai multe dintre tehnologiile Suzuki dezvoltate în producţia vehiculelor din clasa mică şi a celor cu tracţiune integrală», a declarat şi Takeshi Hakamada, liderul echipei Hakuto.

În prezent, la nivel mondial sunt înscrise în competiţia Google Lunar XPRIZE 16 echipe."