news_thumbnail

Suzuki SX4 a primit distinctia “Cea mai buna protectie pentru pasagerii adulti” la testele ASEAN NCAP

July 30, 2020

"Noul Suzuki SX4, disponibil din luna septembrie şi în România, a obţinut calificativul maxim după testele efectuate de ASEAN NCAP, organismul care efectuează testele de siguranţă auto în zona Asia de Sud-Est, şi a primit distincţia “Cea mai bună protecţie oferită pasagerilor adulţi”.

Suzuki SX4 a obţinut 5 stele cu un punctaj de 15,48 din 16,00 puncte în testele de impact frontal, acesta fiind cel mai bun scor obţinut de un model din categoria SUV testat în perioada septembrie 2014 – noiembrie 2016 de ASEAN NCAP.

Noul SX4 a primit calificativul de 5 stele şi la testele Euro NCAP efectuate de organismul similar din Europa, ANCAP în Australia şi C-NCAP în China, iar noul calificativ oferit de ASEAN NCAP confirmă eforturile continue făcute de Suzuki în ceea ce priveşte siguranţa vehiculelor produse.

Pentru Suzuki siguranţa pasagerilor, dar şi a pietonilor este primordială. Astfel, aproape toate dotările legate de siguranţa pasivă sau activă sunt disponibile încă din standard.

În functie de echipare, noul SX4 vine cu 7 airbag-uri (airbag-uri frontale şofer + pasager, airbag-uri laterale faţă, airbag-uri cortină, airbag genunchi şofer), cu centuri pretensionate ELR cu prindere în 3 puncte, cu limitatoare de forţă şi reglabile pe înălţime (faţă), centuri cu prindere în trei puncte (spate), sistem ISOFIX de prindere a scaunului de copil pentru laterale spate, bare impact lateral în uşi, ABS + EBD, ESP, sistem autonom de asistenţă la frânare (Radar Brake Support), semnalizare vizuală pentru frânarea de urgenţă, sistem de asistenţă la pornirea din rampă (HILL HOLD CONTROL), sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, funcţie de asistare la frânare, shift lock (AT, TCSS), lumini de zi standard sau cu LED sau pedalier retractabil (în caz de accident).

Noul SX4 poate fi comandat cu trei variante de motorizare, două pe benzină (1,0 l Boosterjet, 1,4 l Boosterjet) şi una diesel (1,6 DDIS), şi patru niveluri de echipare Cool, Passion, Spirit si Luxus."