news_thumbnail

Suzuki – “Toshiba si Denso vor produce baterii litiu-ion auto în India”

July 30, 2020

"Compania va fi înfiinţată în 2017 şi va demara producţia cât mai repede posibil. Capitalul investit iniţial va fi de 20 de miliarde de yeni japonezi. Capitalul social al companiei va fi de 2 miliarde de yeni japonezi, participarea celor trei parteneri fiind Suzuki în proporţie de 50%, Toshiba 40%, iar Denso 10%.

În India, se acordă o atenţie sporită mediului înconjurător, urmând a fi introduse curând noile standarde privind emisiile de CO2.

Pe o piaţă ca cea indiană, unde modelele compacte sunt cele mai populare vehicule, este necesară introducerea tehnologiilor sustenabile pe aceste modele. Acest joint venture nou înfiinţat va furniza cantitatea de baterii litiu-ion necesară în India pentru a promova vehiculele sustenabile, contribuind la iniţiativa guvernului indian « Make in India ».

Detaliile acestui joint venture sunt în continuare studiate de cei trei parteneri, urmând a fi supuse spre aprobare autorităţilor competente, respectând pe deplin legea concurenţei aplicabilă pe teritoriul respectiv."