news_thumbnail

Szabo Csongor s-a impus in Cupa Suzuki la Transilvania Rally

July 30, 2020

"Aşa cum era de aşteptat, lupta pentru puncte şi premiile puse în joc în Cupa Suzuki a fost una foarte strănsă pe specialele etapei a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. După cele 9 probe speciale desfăşurate din Transilvania Rally, diferenţa între Szabo Csongor şi Peter Kelemen a fost în final de doar 4,4 secunde.

Etapa de la Cluj a început cu victoria pe prima probă a echipajului sibian Alex Ardelean/Horaţiu Baltador, după care, pe speciala a doua, Szabo Csongor şi Robert Maior au preluat conducerea în clasamentul Cupei Suzuki. Alex Ardelean a câştigat următoarele două speciale şi după prima zi a raliului se afla la doar 0,8 zecimi în spatele liderului.

În ziua a doua, în lupta pentru victorie a intrat şi echipajul Peter Kelemen / Marcus Andreoiu, care a câştigat speciala a cincea. Dintr-o luptă în trei pentru prima poziţie a rămas, după speciala a şaptea, o luptă în doi între Szabo Csongor şi Peter Kelemen, Alex Ardelean fiind nevoit să se oprească după o ieşire în decor. “Am avut un ritm bun şi a fost o lupt srânsă în Cupa Suzuki şi la clasa 9 în prima zi a raliului. Din păcate, în cea de-a doua zi a raliului am avut o ieşire în decor pe speciala a şaptea şi am fost nevoiţi să abandonăm. Am învăţat foarte multe la această etapă şi acum ne pregătim pentru Iaşi unde încercam să recuperăm punctele pierdute aici”, a spus Alex Ardelean, pilotul Sibiu Racing Team.

Peter Kelemen a câştigat specialele şapte şi opt şi s-a apropiat la doar 1,8 secunde de lider. Szabo Csongor a revenit apoi pe ultimele două speciale şi în final şi-a asigurat victoria cu un avans de 4,4 secunde. “A fost un weekend greu, aşa cum ne aşteptam înainte de start, cu o luptă de zile mari, frumoasă, cu timpi foarte apropiaţi de adversarii noştri. Am făcut câteva greşeli minore care ne-au costat timp, dar suntem foarte mulţumiţi de rezultat! După etapa de la Cluj, ne-am recăpătat încrederea şi plecăm spre următorul raliu, cel de la Iaşi, la fel de optimişti şi hotărâţi să avem un ritm bun şi să ne menţinem în fruntea Cupei Suzuki”, a spus Szabo Csongor.

Cu locul secund obţinut la Transilvania Rally în Cupa Suzuki, Peter Kelemen ajunge la 141 de puncte şi rămâne în lupta pentru titlul din acest sezon în competiţia monomarcă în care se concurează cu modelul Suzuki Swift Sport. “Având în vedere condiţiile în care am reuşit să luăm startul la această etapă, rezultatul este unul bun. Ne pare rău însă de greşeala făcută pe super speciala din oraş unde am lovit bordura şi am făcut pană, ceea ce ne-a costat timp preţios”, a spus Peter Kelemen.

Radu Necula şi Adrian Temeş, copilotul său, au avut probleme cu frânele în ambele zile de cursă şi în final au terminat pe poziţia a treia, poziţie care îi menţine în fruntea clasamentului din Cupa Suzuki, la egalitate cu Szabo Csongor. “Pentru noi a fost un raliu frustrant, marcat de probleme la frâne. Pe ultimele probe în coborâre am mers pe avarii, riscurile unei ieşiri în decor fiind prea mari. Circumstanţial am obţinut un loc 3 la Cupa Suzuki, dar nu este rezultatul dorit. Aşteptăm cu interes acum Raliul Iaşului, o etapă care se desfăşoară pe macadam”, a spus pilotul Bella Casa.

Revenit după o pauză de câteva etape din Cupa Suzuki, Călin Bucur, alături de Levente Csegzy, a terminat pe locul 4 în Cupa Suzuki. “Am plecat la Cluj cu gândul de a mă acomoda cât mai repede cu noua maşină şi noul copilot, iar apoi să merg tare. Din păcate, pe speciala a doua am făcut o pană şi am pierdut cam patru minute. Ziua a doua a fost una foarte bună pentru noi şi am crescut ritmul pe fiecare probă. Îi mulţumesc copilotului meu pentru tot ajutorul oferit din experienţa lui. Sper să ne vedem la Iaşi”, a spus şi Călin Bucur.

După Transilvania Rally, Radu Necula şi Szabo Csongor sunt la egalite cu 15 0 puncte, fiind urmaţi de Peter Kelemen cu 141 puncte, Alex Ardelean 114 puncte, Călin Bucur, 47 puncte, Andrei Muşeţeanu 22 puncte, Cristi Rus 20 puncte, Andrei Stan 20 puncte, Gabriel Ene 18 puncte şi Ioan Zarug 10 puncte.

Raliul Iaşului, următoarea etapă inclusă în Cupa Suzuki, se va desfăşura în perioada 9 – 10 septembrie 2016."